FOLLOW US ON FACEBOOK

ΝΕΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ

Το 2010, η Durst παρουσίασε το Rhotex 320, ένα εκτυπωτή υφασμάτων με μελάνια εξάχνωσης, που έθεσε αμέσως νέα πρότυπα ποιότητας στη βιομηχανική εκτύπωση υφασμάτων για την διαφημιστική αγορά (soft signage). Το 2011, με τον Kappa 180, η Durst παρουσιάζει ένα υψηλής απόδοσης εκτυπωτή inkjet για υφάσματα όπως βαμβακερά, συνθετικά, πολυεστερικά και μείγματα πολυεστέρα και μετάξι.
Ο εκτυπωτής παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 16η έκθεση της ΙΤΜΑ, την πιο φημισμένη στον κόσμο έκθεση κλωστοϋφαντουργίας και μηχανημάτων για την ένδυση, που άνοιξε τις πύλες της στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στις 22 Σεπτεμβρίου.
Ο υψηλής απόδοσης inkjet εκτυπωτής επιτυγχάνει ταχύτητα εκτύπωσης μεγαλύτερη των 600 τ.μ./ώρα (πάνω από 300 τρέχοντα μέτρα), με εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης (1056 x 600 dpi), επιτρέποντας έτσι την on demand παραγωγή να κυμαίνεται από ένα έως πολλές χιλιάδες τρέχοντα μέτρα.
Από τις κεφαλές εκτύπωσης μέχρι και τα μελάνια, ο Kappa 180 έχει αναπτυχθεί από την Durst αποκλειστικά, με σκοπό να διασφαλιστεί η βέλτιστη ποιότητα εικόνας και η αξιοπιστία. Μαζί με την Caldera, τους ειδικούς στο RIP, η Durst έχει αναπτύξει περαιτέρω το λογισμικό ροής εργασιών για τον Kappa 180, ώστε να επιταχύνει τις παραγγελίες εκτύπωσης από το στάδιο του σχεδιασμού μέχρι την τελική εκτύπωση, παρέχοντας παράλληλα πλήρη στοιχεία για το κόστος.
Οι κεφαλές εκτύπωσης: Η τεχνολογία των  κεφαλών εκτύπωσης της Durst, η Quadro, αναπτύχθηκε περαιτέρω για τον Kappa 180, έτσι ώστε οι ειδικές απαιτήσεις του τομέα της κλωστοϋφαντουργίας να μπορούν να εκπληρωθούν με τις “QuadroZ”.
Το τροποποιημένο σύστημα της Durst, το QuadroZ Array, καθιστά δυνατή την εκτύπωση σε υφάσματα, με μελάνια με  βάση το νερό, με σκληρυμένη και ανθεκτική σε τριβές πλάκα ακροφυσίων, με μέγεθος σταγόνας 7-21 picoliters. Τα 6144 ακροφύσια ανά χρώμα παράγουν ανάλυση μέχρι 1.680  dpi, ενώ ένα αυτόματο σύστημα καθαρισμού των ακροφυσίων εξασφαλίζει απρόσκοπτη λειτουργία.
Οι συστοιχίες QuadroZ εκτυπώνουν οκτώ χρώματα σε CMYK, πορτοκαλί, κόκκινο, μπλε και γκρι, χωρίς διακυμάνσεις της πυκνότητας. Βασικό ρόλο διαδραματίζει εδώ το σύστημα παροχής μελανιών, με το οσμωτικό σύστημα  φιλτραρίσματος, το οποίο εξαλείφει τις μικροσκοπικές φυσαλίδες αερίου στα μελάνια και  εξασφαλίζει σταθερή και χωρίς προβλήματα εκτύπωση.
Τα χαρακτηριστικά των Kappa Μελανιών είναι  το βαθύ μαύρο, η εξαιρετική φωτεινότητα και η εξαιρετική σταθερότητα. Υπάρχουν τρία είδη μελανιών:
• Τα μελάνια Kappa Ink R (Reactive Ink System)  για το βαμβάκι και μείγματα βαμβακιού με βαμβάκι πάνω από το 60%.
• Τα μελάνια Kappa Ink D (Σύστημα μελανιών διασποράς) για συνθετικές ίνες, πολυεστέρα και μείγματα πολυεστέρα με πολυεστέρα  πάνω από το 50%.
• Τα μελάνια Kappa Ink Α (Σύστημα μελανιών Acid) για το μετάξι και μείγματα μεταξιού.
O Kappa 180 αντιπροσωπεύει μια σημαντική οικολογική και οικονομική εξέλιξη σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα, δεδομένου ότι δεν απαιτούνται διαδικασίες πριν από την εκτύπωση, οι πόροι χρησιμοποιούνται με φειδώ και οι παραγγελίες μπορούν να αναπαραχθούν εύκολα και άμεσα. Η inkjet τεχνολογία του Kappa 180 ανοίγει την πόρτα σε εντελώς νέες  δημιουργίες, αφού δεν υπάρχουν όρια σε ό,τι  αφορά το σχεδιασμό και τα χρώματα που απαιτούνται. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες να λειτουργούν ως ευέλικτοι φορείς παροχής  υπηρεσιών, με υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των πελατών και την ευκαιρία του ανοίγματος εντελώς νέων αγορών.
Σε μια εποχή που η μόδα μεταβάλλεται ταχύτητα, οι προϋπολογισμοί συρρικνώνονται και οι παραγγελίες μειώνονται η αγορά απαιτεί απόλυτη ευελιξία. Προκειμένου να ανταποκριθούν σε αυτό το αίτημα και ταυτόχρονα να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, οι πωλητές πρέπει να λειτουργούν σαν ευέλικτοι φορείς παροχής υπηρεσιών, επιτρέποντας στην πελατεία τους  πλήρη ελευθερία όσον αφορά το σχεδιασμό και την επιλογή των χρωμάτων και την παραγωγή και την παράδοση από ένα μέχρι χιλιάδες μέτρα του υλικού που ζητήθηκε. Με σωστή τεχνολογία, όπως ο Kappa 180, ο εκτυπωτής υφασμάτων ωφελείται από τη μείωση των πόρων που απαιτούνται και από τη μεγαλύτερη ικανοποίηση του πελάτη, ενώ ταυτόχρονα ανοίγουν νέες συναρπαστικές  ευκαιρίες στην αγορά.

Share this post